Een Persoonlijke Noot

Bezorgen                                                                                                 27-07-2017

Wat is het fijn om iets te mogen bezorgen! 

Een tijdje terug mocht ik een prachtige antieke tuinvaas bezorgen op locatie en wat voor.

Heerlijk landelijk en in een bosrijke omgeving waar ik mezelf ook wel kon zien zitten. 

Ja, laten we eerlijk zijn...niks mis met momentjes van goed genieten. 

Deze hele zware vaas uit de auto gehaald en richting de plek van waar ze het in gedachten had. 

Op een ander plekje tafeltje opgehaald waar deze vaas op moest komen staan en VOILA. 

Vaas staat prachtig in een eigen afgebakend stukje te pronken met haar krulletjes. 

Het verhaal is nog niet klaar...nee...ze kwam voorbereid. 

Mevrouw had een een stel prachtige hortensia's gekocht en bracht gelijk fleur en kleur aan het geheel. 

Ze was zo lief om via de telefoon gelijk een foto naar me door te sturen. Eindelijk zie ik het 

eindresultaat van gedachtes en ideeen tot uitwerking en zelfs in detail met bloemen. 

Aanschouw dit prachtig tafereeltje. Bedankt voor het doorsturen. Ik heb genoten. 

 

 

 

Bloesemboom maken                                                                          19-02-2017

Elk jaar houd ik een fair hier in Koekange namelijk de Drentsche Brocante Fair. Op de weg er naar toe zag ik bij de Intratuin bloesemtakken te koop en dat zelfs ook nog in de aanbieding wat kan een kinderhand snel gevuld zijn. Mijn moeder gaat natuurlijk mee met deze uitjes, maar zij kijkt nergens meer raar van op. Zoals gewoonlijk belanden bij mij de takken eerst op de deel. Vervolgens liggen ze daar een paar dagen te verstoffen totdat de Drentsche fair zich voordeed. Dus gauw alle takken maar eens van de deel gehaald. Achter het huis had ik 2 grote hulststammen bewaard (als hobbyist komt zoiets altijd van pas), meegesleept naar de werkplaats en gaten in de stam geboord. 8 Takken dus 8 gaten schuin erin gezet. Nu was het slechts een kwestie van takken erin steken en een voetje maken om de tak overeind te houden. Kortom aanschouw het resultaat van een uurtje knutselwerk na een briljante gedachte, al zeg ik het zelf :) Nu wacht deze boom elk jaar op de fair. Elke 1ste zaterdag van juni pronkt deze boom en siert hij onze pleinen. 

 

Knutselen met laarzen                                                                            22-01-2017   

Laarzen, op de boerderij kan niet zonder mee. Nadeel van laarzen is dat ze vroeg of laat kapot gaan. Ik merk het pas als ik mijn laarzen echt nodig heb. Trek met moeite mijn laarzen aan, want mijn broek werkt weer eens niet mee. Loop over het plein naar achter alsof ik lood in mijn laarzen heb, want lekker lopen doen ze niet. Voor mijn gevoel is het een remake van de film Platvoet en zijn vriendjes. Aangekomen bij de afrastering, been voor been over het schrikkeldraad en in het land kom ik het één na het ander gevuld kuiltje met water tegen. Bingo… ergens op de wreef een scheurtje, gevolg natte sokken. Sop Sop Sop over het plein terug, jakkie sokken van het modderige water, maar gek genoeg gooi ik mijn laarzen maar niet weg. Nu weet ik eindelijk waarom!!!

Ik heb mijn oude laarzen geverfd met krijtverf en vervolgens kunstbloemen erin gedaan. De ander is gevuld met gedroogde gipskruid. Verse bloemen kunnen ook, maar zet er dan een potje in. Ik kan niet wachten tot zo’n beetje mei, want dan ik ze vullen met fluitekruid. Laarzen even vullen met wat extra gewicht bijv. grind om ze stabieler te laten staan. Zie hieronder het resultaat. 

 

INPAKTIP 2   Stroken oude mangeldoek stempelen / kerstslingers          2-12-2015
 

Ons kerstfeest in de winkel is alweer geweest dus wou even één van mijn knutsel ideeen met jullie delen. 

Benodigheden:

* stroken strak geweven stof, ik heb gekozen voor een oude mangeldoek

* letter stempelset met inktpad

* schaar

 

Knip stroken uit een oude mangeldoek / strak geweven stof. Als het fijne stof is dan kan het inkt doorlopen waardoor 

geen woord te lezen valt. 

Op de stroken lint heb ik teksten gestempeld van kerstliedjes. 

Simpel, leuk om te doen en groots effect. 

TIP: Deze linten gebruik ik ook voor het decoreren van kerst cadeautjes.

Trek strak banen erover of zet er een knoop in. 

Veel plezier met maken.  Voorbeeldje hieronder, kerstslinger.

 

 

 

 

INPAKTIP 1     MATJE VLECHTEN                            4-05-2015

Benodigdheden:

Stanley mes

snijmatje

2 soorten cadeau papier

lijm

liniaal

* Meet eerst de hoeveelheid cadeaupapier dat u nodig heeft om het cadeau mee in te pakken.

Handige tip: Leg het cadeau op het papier om het formaat op uit te tekenen zodat u binnen de cadeau lijntjes blijft.

* Voor de eerste raad ik u aan om te beginnen met een simpele basis vorm, een balk/ vierkant. Meet een goed te verdelen vak uit. 

Teken een vierkante vak aan de achterzijde van het papier. Vervolgens tekent u lijnen van boven naar onder in evenredige snij banen/vakken.

* Leg de snijplank / -mat onder het papier en snij met een stanley mes de banen in.

*Pak nu een ander stukje cadeaupapier, krant of bladmuziek en knip stroken. Let op!!! Dezelfde afmeting gebruiken als de gemaakte snede. Dit zorgt voor een mooi geblokt effect.

* Vlecht de gemaakte stroken nu om en om door het papier heen. Knip de resten buiten de kaders af, maar houdt een lijmrandje over! Lijm nu de stroken vast.

Heb zelf even een rood papiertje gebruikt om het resultaat duidelijk op de foto te krijgen. Aan de hand van de foto's wordt dit verhaal hopelijk duidelijker.  Vlechten van papier kan op heel veel manieren zoals bijv. versc hillende vormen denkend aan een hartje of een bloem. Zo kunt bijvoorbeeld ook verschillende breedtes stroken papier maken, zolang u maar op de centimeters uitkomt. Om het geheel speels te maken juist allemaal verschillende motiefjes papier.

Voor nu is in ieder geval de basis gelegd! Heel veel plezier met het knutselen. 

Volgende keer netter ;) 

 

 

***

De Drentsche Fair…. Checklist!                            29-04-2014

 

Bij vele brocante liefhebbers is de Drentsche brocante & antiek Fair al bekend, maar dit keer lijkt het me leuk om jullie mee te nemen voor een kijkje achter de schermen.

Al vrij vroeg begin ik met de organisatie hiervan met als doelstelling een gezellige inspirerende dag neerzetten voor zowel bezoekers als standhouders.  Vaak opper ik dat het een soort van oktoberfest  gevoel moet hebben. De sfeer op deze feesten zie ik graag terug in Koekange. Oké, we zitten niet allemaal aan meterslange tafels en ook staan er geen liters bier, maar samenkomen doen we allemaal wel. Allemaal zijn we er met goede zin en de gemoedelijkheid druipt eraf.

Oh ja de organisatie…zoals ik al zei, ik begin vroeg. Ik pak mijn draaiboek (het grote Sinterklaasboek),

Punt 1) Vergunningen   2) Standhouders   3) kramen  4) voorzieningen   5) flyers   6) parkeergelegenheid  7) trouwe hulp   8) horeca   9) schoonmaak   10) reclame en een hele grote categorie 11) overige .

Het is helaas niet zo dat ik ieder punt één voor één afwerk integendeel. Bij de computer ligt vaak een kladblok en de telefoon klaar. Tevens gaan de typegrage vingers tekeer over het toetsenbord. Alle voorbereidingen gaan gestaag en de vinkjes achter mijn doelijstje groeien.

Dit jaar op 22 mei begint het hectisch te worden. Het lijkt wel een Jig Saw puzzel waar alle puzzelstukjes langzamerhand samenvallen. Zo zie je nog een ‘simpel’ boerenerf, waar mensen auto’s parkeren veranderen in een fair terrein.

Samen met mijn vader zet ik de tent op waar mensen hun hapje en drankje kunnen nuttigen. Het plein wordt nog eens goed nagekeken, takken gesnoeid, fair borden schoongemaakt en nagekeken, horeca inventaris klaargezet enz. enz. .

Als de man van de standhouderkramen komt dan gaan we de strijd aan. Hoe snel deze mannen kunnen werkelijk onvoorstelbaar! Als wij een seconde op ons plattegrondje kijken dan hebben ze alweer 2 kramen staan en het enige wat wij dan nog kunnen is zeggen ‘eh…iets naar links, voor achter, rechts of schuin’.

De sanitairwagen wordt geplaatst en weer hoor ik mezelf zeggen ‘eh…iets naar links, voor, achter, rechts of schuin’. De tafels en bankjes komen uit de bus. De beste man draagt telkens 2 tafels of 2 bankjes, maar ik doe mijn best met 1 tegelijk. Deze duveltjes word ik nog wel eens meester!

De tent wordt binnenin aangekleed en van buiten. ‘Avonds ga ik gezellig met mijn zus op pad voor fluitenkruid. Met zus heel gezellig alleen al die beestjes niet zo gezellig. Fluitenkruid brengt zo’n mooi sfeertje met zich mee dus ik moet er maar wat voor over hebben. Het grappige is wel dat wanneer ik mijn zus versta naar de beestjes dat ik volgens mij de enige ben die gek aan het worden is. Een scene van een eigen gemaakte regendans bij de auto wordt zo langzamerhand een traditie. (Ja buurtgenoten ik ben het!)

Buiten dit om hebben we nog een parkeerterrein, een winkel, lunchpakketjes, stroomkabels, waterslang klaarmaken of te leggen. Dit is nog even in het kort, want er staan nog veel meer punten op de agenda.
Ondanks al het werk brengt het zoveel plezier en voldoening met zich mee dat ik het elk jaar weer wil doen. Na een dergelijk lange dag het volgende; mijn voeten hebben geen zin meer, de luiken vallen voor mijn ogen, kruipend naar bed en eenmaal neergeploft……..niet kunnen slapen!!! Terwijl mijn hoofd heerlijk op het kussen ligt ga ik achter de dichte luiken deze dag nog eens heerlijk nabeleven. En tot slot zeg ik tegen jullie…BEDANKT! 

Bedankt voor het realiseren en creëren van een gezellig brocante dagje.

 

***

 

Kat als God in Frankrijk                     20-09-2013

Bij de heerlijke tripjes naar Frankrijk hoort natuurlijk het bourgondische Franse leven, maar soms ook iets cultureels. Tijdens de routebespreking spraken mijn zus en ik af om het oude havenstadje Honfleur te bezoeken. Op de heenweg lag het op onze route. Om eerlijk te zijn een klein stukje voor omgereden.


De reis er naar toe was geweldig en eenmaal aangekomen beloofde het veel goeds. Wij konden de auto aan de rand parkeren. Het was een klein stukje lopen over rustieke straatjes omringd door mooie gebouwen om bij het haventje aan te komen.

 

Zo'n 10 mt van het terrasje zag ik boven een zaak, voor twee openstaande ramen een oud vogelkooitje hangen. Ik dacht 'wat een origele bloembak!'  We namen plaats op het terras waar ik uitkeek op het kooitje. Opeens zie ik wat bewegen 'Oh nee...een kat! .... Hierna valt ie'. Pffff gelukkig!!!    Wat bleek....het was geen bloembak, het was een buitenverblijf voor de kat. Zo aandoenlijk!

fr 37.jpg

fr 32.jpg

***

 

Voorjaarskriebels                                             7-03-2013

 

Heerlijk buiten zittend in de zon met mijn kopje koffie en woontijdschrift. Langzamerhand wegdromend over de reisjes naar België en Frankrijk die weer komen gaan.

 

Lopend over gezellige marktjes in de vroege uurtjes. Mijn favoriete bakkerij die weer  overheerlijke lokgeuren door de straten verspreidt. Op jacht naar dat ene stukje en dan weer één en weer één. Met de handen vol weer naar de auto, aangezien mijn bloedsomloop inmiddels een punt van nul heeft bereikt. Telkens denk je nog even door want hierna mis ik iets.  Brand in het lijf. Eenmaal bij de  auto proberen de spullen zo fatsoenlijk mogelijk erin te leggen, want het is de bedoeling dat het de rit terug overleeft.

 

Na een paar uurtjes mag ik eindelijk toegeven aan de heerlijke geurtjes van de bakker. Koop hier mijn bekertje overheerlijke meeneem koffie (vaak te heet) en in de andere hand een voortreffelijk broodje. Zitten heeft niet zoveel zin, want ik wordt er alleen maar onrustiger van. Alle standhouders zijn nu wel zo’n beetje uitgepakt dus weer een rondje. Zoeken tussen de kieren, want het kan maar net zo zijn dat ik daar dat mooie krukje tussen vind of dat stukje aardewerk met een uitstraling waarvan ik zelf ga stralen. 

 

In deze ronde volgen er meerdere tasjes, meerdere wandelingen naar de auto en uiteindelijk plof ik neer op het terrasje waar ik een bakje koffie bestel om mezelf op te peppen voor de laatste ronde.

 

Al zittend op het terras geniet ik van het uitzicht op de kramen. Zie hoe andere mensen  volop genieten van de spullen. Ze dragen tasjes in de handen dat mijn nieuwsgierigheid opwekt en soms aanschouw ik vechtpartijen om dat meubeltje bij de auto te krijgen, maar mee zal het!  Ik geniet van dit aangezicht, want ik ben er zelf vaak één van.

 

De laatste ronde: met licht vermoeide voeten, de temperatuur dat  inmiddels zijn piek heeft bereikt is het geen water dat ik verlang, maar een goede afsluiter. Meestal is het dan ook nog weer iets groots, waardoor ik vervolgens op de parkeerplaats alle spullen weer sta uit te laden en weer van nieuws moet inpakken.  Aan energie ontbreekt het nu wel zo’n beetje.  Alle gekochte parels stuntelend er weer in gekregen plof ik moe, maar voldaan in de auto. Altijd ben ik zo slim om een flesje water in de auto te hebben dus na een paar slokken weer op weg naar Viva Hollandia.

 

Eenmaal thuisgekomen gelijk auto naar achter om de auto uit te laden, schuur open en lossen maar. En nu komt het volgende heerlijke gevoel. Door de stroopjacht van die ochtend vol met adrenaline weet ik slechts de grote lijnen van mijn pronkstukjes van de dag. Haal een tasje uit de auto, pak het uit en heb weer zo’n halleluja gevoel. Alles uitgepakt, gejureerd en gesorteerd plof ik in het naast gelegen stoeltje en kijk uit naar mijn nieuwe aanwinsten. En voel me dan heel gelukkig en voldaan.

 

Het is weer voorjaar….. en de reiskriebels komen weer op gang.

 

 

***

 

Voor diegenen die mij nog niet kennen (hoe is dat mogelijk?) ik ben Andrea Winkel. Al 10 jaar ben ik de trotse eigenaar van De Winkel. Ben altijd bezig met van alles, heb nog veel dromen, maar mijn grootste passie kan ik met jullie delen.

Hoe het sprookje begon.... Heel simpel. Op jonge leeftijd, zo'n 17 jaar geleden ben ik aangestoken door mijn vader. Voor de ontspanning gingen wij vaak naar de rommelmarkt. Mijn vader kocht af en toe een kastje en knapte deze dan op. Opknappen van oude spullen kan een aangenaam stukje vertier zijn als het lukt!

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik mijn eerste meubeltje kocht. Het was een rond cremekleurig salontafeltje, met onderblad en bovenop een band van rode roosjes. Die dag stond ik zelf op de rommelmarkt met mijn vader. Al een tijdje keek ik tegen deze tafel aan. Een dame keek geïnteresseerd naar dit tafeltje, maar liep toch door. Ik moest nu echt beslissen, keek mijn vader aan en liep naar de verkoper. Triomfantelijk liep ik terug naar mijn kraam met salontafeltje. Het duurde niet lang toen ik de geïnteresseerde dame terug zag komen. Ze zag het bewuste tafeltje nu bij mij staan, ze lachtte, en uiteindelijk kocht ze het tafeltje bij mij! Dit gaf zo'n heerlijk gevoel en toen wist ik het zeker...deze dame Winkel begint later een winkel in nostalgische spullen.

© 2012 - 2023 De Winkel Koekange | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel